Sällskapsmötet i Härnösand

Pelle Molin (Carl-Oskar Lundegård) Laura Fitinghoff (Cissi Jakobsson) och Emil Hagström (Tore Fors) samtalar om ”Kärlek”. Hervor Sjödin modererar i talarstolen.

Sällskapens seminarium den 9 april i Härnösand blev en intressant och stimulerande dag för alla oss som deltog. Många ångermanländska sällskap var representerade och alla presenterade sitt sällskap på olika sätt.

Det fanns flera olika teman under seminariet, Kärlek, Arbete, men det genomgående och ständigt återkommande var Skogen. Dels som natur, men också – och kanske framför allt – som skildringar av sågverksepoken.

Pelle Molinsällskapet, tillsammans med Laura Fitinghoff- och Emil Hagströmsällskapet, gestaltade sina huvudpersoner i ett fiktivt samtal på temat ”kärlek”. Det blev ett intressant och smått roligt samtal där Pelle Molin (som gestaltades av Carl-Oskar Lundegård) berättade om sin kärlek och saknad efter modern, men också om sitt smått amorösa liv bland Bodös unga damer.

Ett stort TACK till DELS och Ludvig ”Lubbe” Nordströmsällskapet som stod för det fina arrangemanget!

Artikel i TÅ.

Artikel i DELS.