Pelle Molinsällskapets styrelse besökte Mobäcksstugan på Ådalsbyn.

Vid senaste styrelsemötet som var förlagt till Ådalsbyn så besöktes Mobäcksstugan där ett av rummen är vikt för en liten utställning om Pelle Molin. Mobäcksstugan har tidigare stått i byn Tjäll och förfäder till Pelle har bott där. Som sakkunnig var Mariann Hedman med som berättade om de olika sakerna som fanns där i rummet. Mariann visade upp en present vi fått från Norges motsvarande förening, en toppdetalj från ett staket som var runt Pelle Molinstenen i Bodö där Pelle är begravd. Det var det enda som fanns kvar efter kriget.

Här välkomnar Mariann styrelsen till Mobäcksstugan.

En av väggarna i rummet

På staffliet en av Pelles målningar.

Det som blev kvar av staketet.

På väg till styrelsemötet i en annan byggnad på Ådalsbyn.
Foto: Nils Berglund