Qvistska samlingen

Pelle Molinsällskapets styrelse hade igår (16/11) glädjen att besöka Qvistska samlingen i Härnösands konsthall. Qvistska samlingen  är uppkallat efter syskonparet Elna och Nils Qvist  som donerade sin stora konstsamling till Härnösand. I den Qvistska samlingen finns tre oljemålningar av Pelle Molin och ett antal teckningar.

Ett stort tack till ansvarig för Qvistska samlingen som tog sig tid att berätta om Qvistska samlingen och för att vi fick möjlighet att se Pelles tavlor.

Fotot visar Pelle Molins tavla ”Nämforsen” som ingår i samlignen.

Mer om Qvistska samlingen av Torgny Åström.

2 svar på ”Qvistska samlingen”

  1. Apropå målningar av Pelle Molin som finns i länet – enligt en webbsida som fanns sommaren 2005 ropade Ådals-Lidens hembygdsförening in hans (troligen ofullbordade) målning ”Inloppet till Bodö tavla på Stockholms auktionsverk detta år. Var finns tavlan i dag?

  2. Hej Carl-Henrik! Tavlan hänger i Pelle Molins stuga på sommaren. Det finns de som tror att tavlan inte kan vara gjord av Pelle Molin, men det kan vara för att den inte blev färdig. Tavlan är osignerad.

Kommentarer är stängda.