2013 års Pelle Molin-stipendium till Ulrika Bodén!

Folksångerskan Ulrika Bodén, bördig från Helgum, får årets Pelle Molin stipendium på 5.000 kr. i samband med firandet av Pelle Molins födelse 8 juli då även det traditionella ”Talet vid stenen” hålls i Tjäll i Multrå. Ulrika har själv hållit det talet 2009.

Ulrika Bodén är välkänd för sina finstämda folksånger och visor. Hon har turnerat med gruppen Ranarim i Europa, USA, Japan och Sydamerika. 2006 fick gruppen ”Manifestpriset” för bästa folk- och världsmusikskiva. I sin solorepertoar har vi hört Ulrika framföra många vackra ångermanländska visor. 2012 kom hon ut med ”Körksanger´n” där hon framför psalmer med Nicke Sjödins texter på bygdemål.

Årets ”Talet vid stenen” hålls av tonsättaren Fredrik Högberg från Nyland. Fredrik har gjort Nyland och tingshuset där till ett kreativt kulturcentrum. Hans personliga musikskapande har bland annat gett honom det största stipendiet till en svensk tonsättare
för hans internetbaserade i-Opera ”Kains kvinna”. Förra året var han med och delade
på STIM:s stipendium på sammanlagt 4,3 miljoner kronor tillsammans med 107 personer.

Ett svar på ”2013 års Pelle Molin-stipendium till Ulrika Bodén!”

  1. Mycket bra val, både av stipendiat och ”talare”./Torgny

Kommentarer är stängda.