PM-sällskapets årsmöte den 8 juli 2010

Vi var ett 20-tal som hade samlats hos Ekmans på Molingården i Tjäll den 8 juli. En traditionsfylld plats att ha årsmöte på. Solen glittrade i kristallkronan i salen som är prydd med målningar av Pelle Molin. På gården står fortfarande det timrade hus kvar där Pelle föddes på dagen 146 år tidigare. Ordföranden i Sällskapet Cecilia Jakobsson berättade om stort och smått som hänt under det gångna verksamhetsåret: till exempel att det bara tre år gamla Sällskapet nu har 75 medlemmar. Vi fick också veta att tio företag i trakten har bidragit med grundplåten till det ”Pelle Molin-pris”, som ännu inte har delats ut för första gången.

Personval: Efter avgående Bo G Hall, Stockholm, utsågs Olle Grundberg, Härnösand, till ersättare i styrelsen; ersättare är också Anita Berglund och Nils-Erik Humlesjö, bägge Näsåker. Ordinarie styrelseledamöter är Johan Ekman, Tjäll, Björn Nässén, Göteborg, Mariann Hedman, Sollefteå och Isabella Josefsson, Härnösand. Funktionärer: avgående revisorn och valberedaren Kåre Andréasson ersattes av Lilian Torkelsson, Sollefteå. Tore Fors, Sollefteå, lämnade över sitt valberedaruppdrag till Eva Engblom i Multrå, men han kvarstår som andre revisor.

Efter årsmötesförhandlingarna fick vi lyssna till ”Talet vid stenen” med Liv Ekerwald från Matskrået i Jämtland, och hos Fagerströms serverades fika – som vanligt.

Älven låg spegelblank nedanför.

Av Isabella Josefsson

2 svar på ”PM-sällskapets årsmöte den 8 juli 2010”

  1. Tänk vad Pelle Molin-sällskapet kan hinna prestera till 150-årsminnet om fyra år för att hedra och återupprätta denne man, med tanke på allt påtagligt och konkret som sällskapet hunnit åstadkomma under de gångna tre åren!

Kommentarer är stängda.