Ett poetiskt möte 3 mars

BIRGER NORMAN/NICKE SJÖDIN

Datum: 3 mars 2011
Tid: 19:00-21:00
Plats: Sollefteå, Appelberg Hotell
Arrangör: Birger Normansällskapet

Birger Norman och Nicke Sjödin – ett poetiskt möte

Under en helkväll i Sollefteå hedrar sällskapet minnet av författaren Nicke Sjödin (1935-2009), en person som på många sätt verkade i Birger Normans anda, och som därtill var en av förgrundsfigurerna i och pionjärerna i vårt sällskap. Medverkar i programmet gör Martin Westerholm och Hervor Sjödin med Cecilia Jakobsson och Jörgen Åslund, som även står för musiken.

Konstnären Åke Melin har gjort och skänkt en träskulptur i tre exemplar till sällskapet, föreställande ett stiliserat Svanö med diktarpenna, allt i Birger Normans namn. Den första skulpturen invigdes och placerades på Kramfors bibliotek i oktober. Sollefteå bibliotek har haft vänligheten att hysa skulptur nummer två och den kommer att högtidligen invigas samma kväll (avtäckning och presentation sker alltså i Appelbergs lokaler).

Inträde: 80 kronor, inklusive kaffe med bröd. Välkommen!