Årets Pelle Molin-stipendiater 2018

Pelle Molin-sällskapet har utsett Sara Parkman, bördig från Härnösand, och Samantha Ohlanders, Järvsö, till 2018 års stipendiater till Pelle Molins minne. Stipendiet delas ut den 8 juli, på Pelle Molins födelsedag.

Pelle Molins intresse för folklig kultur och historia är av samma slag som Sara Parkmans och Samantha Ohlanders  uppstudsiga tillvaratagande av traditioner, såväl musikaliska som andra.

Med sin feministiska folkmusikkabaré Fäbodland 2.0, i Riksteaterns regi, har de gjort succé i hela landet. De har spelat ihop i nio år.

Sara Parkman har tillsammans med Alexandra Loonin och Hampus Norén skrivit text och musik föreställningen ”Sång till välfärden” som tidigare i år hade premiär i Sollefteå, med Ockupationskören, som bildats av ockupanterna på Sollefteå sjukhus.

Bild från deras Facebooksida.
/Nils