Pelle Molins brev

 

Den 29 mars hade vi glädjen att få lyssna till ett föredrag av Pelle Molinsällskapets kassör Isabella Josefsson om ”Pelle Molins brev”.  Evenemanget hölls i Tornrummet på Sollefteå museum. Det blev ett intressant föredrag och efterföljande diskussion om de kända och okända brev som Isabella hittat, och som hon inom kort kommer att ge ut i en nyligen färdigskriven bok med samma namn.

Isabella har i flera år forskat om och sökt tidigare okända och opublicerade brev av Pelle Molin, och i föredraget citerade hon ett flertal av dem. Det blev många skratt åt Pelles drastiska och robusta formuleringsförmåga; något som är ett känt ”varumärke” för Pelles sätt att skriva som de flesta vet.

Det ska bli ett stort nöje att få läsa Isabellas kommande bok och vi kommer så snart den getts ut att ge mer information om boken.

Ett stort och varmt TACK Isabella för en mycket intressant föreläsning!